Glynde Place: the transformation

Posted by carlotta on Friday June 21st, 2013 at 7:26am

This is the one I have been most excited about, of these 5 blog posts about Glynde Place. These photos are all of one room as it underwent renovation, start to finish. I did not set out to document this room specifically but realised that I had photos of each stage it went through: interior walls coming down, stairs taken out, ceilings coming down and going up again, a doorway blocked off. In an early photo, the floor is filled with straw that had been packed into the ceiling centuries ago as insulation. And in one, you can see the bottom of the doors and walls of the floor above. The stone floor tiles were taken up to reveal just bare earth below, which had to be dug out to accommodate the plumbing. Traditional lime plaster was used over the large blocks of chalk that make up the walls. In the final photos, the stone tiles have been replaced, the space has been opened up, the walls are smooth and repaired and a vibrant orange wall lights up one side of the room.


Click here for similar images or more information.

Posted in: architecture and renovation and tagged in: , , , , ,

Subscribe to my blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

related articles

double light at UTC@Harbourside

Posted by carlotta on Tuesday January 6th, 2015 at 4:14pm

see the full article...

Snow swirls around the Stephen Lawrence Trust Centre

Posted by carlotta on Friday March 2nd, 2018 at 9:39am

see the full article...

photo of the week: raking shadows at the Depot

Posted by carlotta on Thursday March 16th, 2017 at 8:43pm

see the full article...