Dappled light of the Stephen Lawrence Trust Centre

The construction work at the Stephen Lawrence Trust Centre is complete, so my part in the project is finished and the blossoming of the Centre into a co-working hub for up-and-coming architects has now begun. It has been a joy to photograph this building and to watch it spring to life. I come away feeling grateful that my skills could have a very practical application in helping a charity that I believe in deeply. What more can one ask for.

For my final shoot, I needed a particular light to capture the sense of welcome of the building. When the sun comes into the foyer in the early evening there is a

transformation of the space. The shadows cast by the Chris Ofili window screen onto the white walls are reminiscent of sun filtering through a forest canopy. This dappled light also helps to define the volume of the space, increasing an awareness of the unusual triangular shape and high ceiling of the room. The new orange corridor that welcomes you through to the back of the building is even more vibrant in this light. The combination of great architecture (David Adjaye), great art (Chris Ofili) and great design (Gensler’s interior design team) have coalesced to create magic. You can see more photographs of this project, and how far it has come in the past year, by using this link.

Stephen Lawrence Charitable Trust Your Space coworking hub entrance Deptford, Lewisham Chris Ofili design of screen on window

Search